Vicepreşedintele american, Joe Biden, a fost surprins de camerele reţelei de televiziune prin cablu C-SPAN afirmând, înaintea unei şedinţe, că „este uşor să fii vicepreşedinte, nu trebuie să faci nimic”, relatează site-ul Politico.com.

Afirmaţia a fost făcută înaintea reuniunii privind reformarea sistemului asigurărilor de sănătate, la Blair House, unde au existat câteva momente tensionate, dar se pare că nu şi pentru vicepreşedinte, comentează Politico.

Vocea lui Biden a fost înregistrată de camerele acestei reţele de televiziune, în timp ce vorbea cu participanţi la reuniune. „Este ca şi cum ai fi bunic, nu părinte”, i-a răspuns persoana cu care vicepreşedintele a avut această conversaţie, care nu a fost identificată. „Da, aşa e”, i-a replicat vicepreşedintele Statelor Unite.

Purtătorul de cuvânt al acestuia, Jay Carney, a declarat că vicepreşedintele „glumea în mod evident, aşa cum se poate dovedi pe deplin cu agenda şi responsabilităţile acestuia”.

„În ultima lună, vicepreşedintele a efectuat, între altele, cea de a patra sa vizită în Irak de la data la care a fost ales, a susţinut un discurs important privind programul de activităţi al administraţiei referitor la dezarmare, a prezentat un raport asupra Recovery Act în primul an de mandat al preşedintelui (Barack Obama) şi a jucat un rol-cheie în cadrul Comisiei Fiscale bipartizane”, a continuat Carney.

„În zilele şi săptămânile următoare, vicepreşedintele va prezenta raportul anual din partea Middle Class Task Force, pe care o prezidează, şi va călători în Orientul Mijlociu, unde se va întâlni cu lideri din regiune”, a mai spus el.

SURSA: Mediafax