Mai exact, potrivit AFP, preşedintele ales al SUA Joe Biden a cerut marţi Congresului american să voteze fără întârziere un plan de ajutor ”robust” pentru economia americană care încearcă să se redreseze după criza provocată de pandemia de COVID-19, ”o tragedie” pentru mulţi americani potrivit viitorului secretar al Trezoreriei, Janet Yellen, informează agerpres.

În același timp, preşedintele democrat ales, care şi-a prezentat echipa economică, a afirmat că mesajul său către ”toţi cei care luptă acum este următorul: Ajutorul vine”.

La rândul său, fosta preşedintă a Rezervei Federale (FED) Janet Yellen a calificat criza economică drept ”tragedie americană”. “Atât de mulţi oameni au probleme să pună mâncare pe masă şi să îşi plătească facturile şi chiria”, a spus ea.

”Este necesară o acţiune urgentă pentru a preveni ca recesiunea să se alimenteze şi să provoace şi alte daune”, a adăugat Janet Yellen, în vârstă de 74 de ani. Dacă va fi confirmată în acest post de Senat, unde numirea ei a fost bine primită, Janet Yellen va deveni prima femeie la conducerea Departamentului Trezoreriei SUA.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, i-a prezentat şi pe ceilalţi membri-cheie ai viitoarei sale echipe.

Joe Biden e oficial președintele SUA

Joe Biden este oficial președintele Statelor Unite. Acest lucru a fost clarificat și de secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, care a declarat marţi că nu a constatat suficiente “fraude” pentru a invalida victoria lui Joe Biden la prezidenţiale, contrar afirmaţiilor lui Donald Trump, potrivit unui interviu acordat agenţiei americane Associated Press, citat de AFP.

“În stadiul actual, nu am văzut o fraudă la o scară susceptibilă să schimbe rezultatul alegerilor”, a declarat Bill Barr, un susţinător fidel al preşedintelui american.

“Au fost afirmaţii despre fraude sistematice, potrivit cărora maşinile de vot au fost programate pentru a falsifica rezultatul alegerilor”, a spus el. Departamentul Securităţii Interne şi cel al Justiţiei “au desfăşurat anchete şi, până în prezent, nu au găsit nimic pentru a le dovedi”, a subliniat Bill Barr.