Autorităţile ucrainene au început să exploreze oportunităţile Munţilor Carpaţi în scopul desfăşurării Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022 pe teritoriul ucrainean, relatează luni RIA Novosti.

Astfel, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici l-a trimis personal pe vicepremierul Boris Kolesnikov într-o vizită de tatonare în Carpaţi, al cărei rezultat urmează să fie un raport detaliat.

Vicepremierul Kolesnikov, însoţit de preşedintele Comitetului Naţional Olimpic din Ucraina, Serghei Bubka, şi un grup de experţi, a început luni inspectarea şi cercetarea potenţialului olimpic a localităţilor Slavsk şi Tâsoveţ, unde există pârtii excelente de schi. Inspecţia va continua şi în luna septembrie, în aceeaşi componenţă, în Transcarpatia şi regiunea Ivano-Frankovsk.

RIA Novosti notează că şi-au exprimat deja dorinţa de a organiza Jocurile Olimpice de Iarnă-2022 ţări precum România, Spania, Canada, Noua Zeelandă.

Iniţiativa organizării Olimpiadei de Iarnă din 2022 în Carpaţii ucraineni îi aparţine preşedintelui Viktor Ianukovici, care le-a sugerat oficialilor din sport, precum şi investitorilor privaţi din ţara sa, să examineze perspectiva economică a regiunii şi să pregătească un apel oficial pentru ca Ucraina să poată intra în competiţia pentru dreptul de a organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022.