Diferențele dintre Football Manager 2012 și edițiile anterioare sunt enorme din multe puncte de vedere. S-a umblat la partea de transferuri, de interfață grafică, la modul 3D,  la analiza meciurilor, etc .

În Football Manager eşti în centrul atenţiei, ceea ce înseamnă că tu decizi pe cine cumperi, cine joacă, tactici, team-talks şi înlocuiri. Vei avea de-a face cu media, cu cei din conducerea clubului şi cu presiunile celui mai bun loc de muncă din lume.
Versiunea Football Manager 2012 îți pune la dispoziție două moduri complet noi de vizualizare a jocului: „Director Cam“ şi „Behind Goal“, pentru o experienţă cu adevărat autentică în timpul meciului, precum și multe alte îmbunătăţiri, inclusiv noi animaţii, un sistem nou de redare a spectatorilor şi mai multe stadioane.

Pentru o experiență mai realistă, vei putea acum activa naţiuni suplimentare în fiecare sezon și te vei putea muta pe glob în timpul carierei tale. Vei beneficia de rapoarte de scouting mult mai aprofundate care te ajută să găseşti punctele slabe şi forte ale oricărei echipe și vei putea utiliza diverse tonuri conversaționale pentru a-ți expune opiniile în faţa jucătorilor, a mass-media sau a rivalilor.

Noua versiune a celei mai bine vândute şi mai realiste serii de jocuri de management în fotbal este acum disponibilă în România la prețul de 159,99 lei. Varianta Football Manager Handheld 12 PSP va fi lansată la începutul lunii noiembrie, având același preț 159,99 lei.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/IsO4PLArTS4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>