Peste 6.000 de candidați au aplicat pentru o poziție de manager regional în cadrul unui retailer de tip discount publicată pe platforma de recrutare eJobs.

Cele mai multe anunţuri de job-uri publicate anul acesta au fost din domeniul vânzărilor. În total, este vorba despre aproximativ 13.000 de anunțuri care au înregistrat, în total, peste 970.000 de aplicări.

La fel de căutate sunt și poziţiile de director de vânzări, director de zonă, consultant de vânzări sau lucrător commercial.

Atât în București, cât și din alte orașe mari din țară, sunt înregistrate între 4.000 și 5.500 de aplicări pentru poziţia de director sau consultant de vânzări.

Printre primele 10 joburi care au atras cei mai mulți candidați se numără și poziția de administrator de operațiuni curente în cadrul uneia dintre cele mai mari bănci din România, cu aproximativ 4.200 de aplicări.

La polul opus, există și joburi pentru care a aplicat doar câte un singur candidat, cum ar fi, spre exemplu, croitor, specialist în prototipuri de huse de tapițerie, manager de transport, vânzător de sandwich-uri, specialist pentru atelierul mecanic sau chiar medic endocrinolog.

Este vorba, pe de-o parte, de meserii sau poziții de o anumită pregătire practică, însă, de multe ori, numărul mic de aplicări nu ține doar de poziția în sine, ci și de celelalte caracteristici ale jobului, de la responsabilități, program și beneficii și până la detaliile și modul în care este prezentat anunțul de angajare sau istoricul, renumele și reputația angajatorului.