Cu ocazia unei scurte ceremonii, preşedintele Germaniei, Christian Wulff, i-a transferat lui Jens Weidmann funcţia lui Axel Weber, cel care a condus Bundesbank din 2004 şi până în prezent. "Contăm pe dumneavoastră să menţineţi stabilitatea monedei. Fie să aveţi succes în această sarcină", i-a spus preşedintele Christian Wulff noului guvernator al Băncii centrale a Germaniei.

Jens Weidmann, 43 de ani, a fost desemnat la mijlocul lunii februarie drept succesor al lui Axel Weber, după ce acesta din urmă şi-a anunţat demisia surprinzătoare din funcţie cu un an înainte de expirarea mandatului său.

Faptul că Jens Weidmann face parte din aceiaşi şcoală de gândire ca şi Axel Weber i-a făcut pe economişti să considere că politica monetară restrictivă a Germaniei este puţin probabil să se schimbe odată cu numirea lui Weidmann în fruntea Bundesbank. În schimb, Jens Weidmann este considerat mai discret decât predecesorul său şi mai apropiat de puterea politică de la Berlin, după ce a petrecut cinci ani în apropiere de cancelarul Angela Merkel în calitate de consilier economic.
SURSA: Agerpres