Potrivit ziardesuceava, elevii pot fi văzuți în înregistrările video de la eveniment cum aplaudă ironic și izbucnesc în râs după fiecare frază rostită de Ecaterina Andronescu.

„Mă adresez întâi elitelor şcolii româneşti, vouă dragi elevi, care aţi intrat într-adevăr în ceea ce numim elitele şcolii româneşti, iar performanţa voastră onorează şcoala dumneavoastră. (aplauze) Şi vă felicit pentru asta. Cred că astăzi omenirea este împinsă în evoluţia ei de tehnologie şi de ştiinţă (apaluze) chiar adacă o să se supere cei care vin din zona umanistă.  Şi dacă tehnologia este cea care determină evoluţia omenirii, fără îndoială informatica este vârful de lance (aplauze) nu poate lipsi din nicio tehnologie…. (aplauze),” a declarat Ecaterina Andronescu la evenimentul de vineri.

Ministrul Sănătății a fost prezentă vineri la desfășurarea probei de baraj din cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică, organizată cu scopul de constituire a lotului național al elevilor de liceu, pentru participarea la competițiile internaționale.