Ministrul finantelor din Japonia, Shoichi Nakagawa a demisionat, marti, din cauza aparitiei sale „tulburate” in cadrul unei conferinte de presa dupa reuniunea G7 de la Roma.

Primul ministru nipon Taro Aso l-a numit imediat in locul acestuia pe ministrul economiei, Kaoru Yosano, pentru a putea continua discutiile cu privire la bugetul si stimulentele economice ale Japoniei in 2009, an marcat de cea mai mare recesiune a ultimelor trei decenii si jumatate.

„Din moment ce ne aflam in mijlocul discutiilor pentru buget, ministrul economiei, Kaoru Yosano va prelua conducerea ministerului finantelor si al serviciilor financiare”, a explicat premierul Aso.

In cadrul conferintei G7 de sambata, Shoichi Nakagawa, in varsta de 55 de ani, a tinut un discurs balbait, a oferit raspunsuri de neinteles si parea ca adoarme.

Nakagawa a declarat ca starea sa se datora oboselii si medicamentelor pentru raceala pe care le luase inainte. Acesta a respins acuzatiile potrivit carora a participat beat la conferinta si a explicat ca a baut doar cateva inghitituri de vin.