„Suntem foarte deschiși față de potențialele cazuri de utilizare în viitor a monedelor digitale care sunt controlate și reglementate în mod corespunzător.”, a declarant Marianne Lake, șeful Departamentului Financiar după ce banca a raportat rezultatele bitcoinului în trimestriul al treilea.

Comentariile vin la o lună după ce directorul executiv Jamie Dimon a numit bitcoinul o „fraudă” și a menționat că va concedia orice angajat „prost” care îl tranzacționează, o critică reluată și de alți finanțatori.

Concurenții, inclusiv directorul executiv al Goldman Sachs Group Inc., Lloyd Blankfein, au declarat că sunt deschisi spre modalități prin care firmele lor se pot implica în noua tehnologie. Citigroup Inc., John Gerspach, a declarat, joi, că firma sa aruncă o privire "intensă" asupra monedelor digitale și asupra tehnologiei blocului care le stă la baza.

Este o zonă "demnă de explorare", a declarat Gerspach după ce banca a raportat rezultate trimestriale. "Ne concentrăm mai mult pe tehnologia de bază care credem că are un potențial real de a oferi soluții orientate spre comercializare".

Autoritățile de reglementare din întreaga lume se luptă cu modul în care supraveghează bitcoinul, care oferă anonimatul care l-a făcut atractiv pentru criminali. În urmă cu o lună, Dimon a declarat că cel mai bun argument pe care l-a auzit despre bitcoin este că acesta poate fi folosit de criminali sau de oameni din locuri precum Coreea de Nord.

”Nu aș fi clasificat acest lucru în categoria celor mai importante lucruri din lume, dar nu voi mai vorbi despre bitcoin încă o dată.”, a precizat Dimon. El a adăugat că JPMorgan mută miliarde de mii de dolari pe zi „efectiv digital”. ”Nu sunt bani gheață.”, a menționat Jamie Dimon.