Din primele informaţii e vorba de un tânăr ce avea pe cap o şapcă şi o glugă şi avea asupra lui un obiect ce părea a fi o armă. Acesta a intrat în bancă unde erau doar două angajate, pe care le-a ameninţat cu acesta, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, Diana Sarca.
Apoi, a sustras o sumă de bani dintr-un sertar şi a fugit. Cele două angajate nu au fost agresate. Imediat ce tânărul a ieşit din bancă, ele au acţionat butonul de panică.
"În această dimineaţă s-a înregistrat un incident în cadrul unei unităţi a băncii din Sectorul 4, Bucureşti. Un atacator mascat a pătruns în sediul unităţii şi a ameninţat angajaţii cu o armă (a cărei autenticitate nu se poate stabili momentan). Personalul a respectat procedurile standard stabilite pentru astfel de situaţii. Niciun angajat al unităţii nu a fost rănit. La momentul incidentului nu se aflau clienţi în unitatea bancară. Suma sustrasă este redusă, având în vedere politica asumată a băncii de a menţine numerarul din sucursale la strictul necesar operaţiunilor curente cu clienţii", au explicat reprezentanţii BCR.

Potrivit sursei citate, principala motivaţie a atacatorilor ţine de banii pe care cred că îi pot sustrage şi nu de prezenţa sau absenţa paznicilor, iar reducerea lichidităţilor disponibile în unităţi este o măsură importantă pentru a elimina cauza principală a atractivităţii unităţilor bancare pentru atacatori: numerarul.

Unitatea bancară jefuită era dotată cu sisteme de supraveghere video şi electronică, beneficiind şi de supravegherea echipelor de patrulă mobile puse la dispoziţie de un furnizor privat de servicii de securitate. Datele sistemelor de supraveghere vor fi puse la dispoziţia organelor de anchetă pentru identificarea şi prinderea făptaşului. Acesta riscă pedepse consistente, în pofida faptului că nu a reuşit să sustragă decât o sumă de mică valoare.
SURSA: Agerpres