Compania a ajuns la această suprafaţă după inaugurarea celui de-al doilea imobil de birouri din ansamblul Openville Timişoara, proiect pe care îl realizează împreună cu Atterbury Europe, lângă Iulius Mall. Astfel, Iulius se plasează pe locul cinci în topul proprietarilor de birouri după Globalworth, Immofinanz, Genesis Development (deţinută de Liviu Tudor) şi NEPI Rockastle, a căror imobile sunt amplasate, cu precădere, în Bucureşti.

Cele zece clădiri dezvoltate de Iulius în Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara sunt concentrate sub brandul United Business Center. În ultimul an, compania a livrat pe piaţa din Timişoara 31.000 mp de spaţii de birouri, în două clădiri. Una are 18.000 mp, şi a fost finalizată în ianuarie 2017, iar alta 13.000 mp şi a fost predată chiriaşilor în decembrie 2017. În acelaşi oraş, compania are în dezvoltare alţi 19.000 mp, în cel de-al treilea imobil de birouri din ansamblul mixt Openville, care va fi finalizat în ultimul trimestru al acestui an. În perioada următoare vor începe lucrările de construcţie la o nouă clădire, cea de-a patra, cu o suprafaţă de 50.000 mp. Aceasta va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România, cu 155 metri înălţime şi 27 de etaje.

În prezent, Iulius deţine şase clădiri în complexul urbanistic Palas Iaşi (72.000 mp), două lângă Iulius Mall Cluj (18.000 mp) şi alte două în ansamblul mixt Openville Timişoara (31.000 mp).

Cele zece imobile găzduiesc sediile a peste 65 de companii şi reprezintă spaţii de muncă pentru aproximativ 11.200 de persoane.

Iulian Dascălu a fost implicat anul trecut în cea mai mare tranzacţie imobiliară a anului, prin vânzarea a jumătate din pachetul de acţiuni deţinut în cele patru malluri Iulius şi în clădirile de birouri adiacente lor. Sud-africanii de la Atterbury Europe, aflaţi la prima achiziţie în România, au plătit circa 200 mil. euro pentru această participaţie, potrivit estimării companiei de consultanţă Cushman & Wakefield Echinox.

Iulian Dascălu ocupă locul cinci în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 480-500 mil. euro.