Italia va scoate la vânzare în această lună circa 9.000 de clădiri, forturi, insule şi plaje, cu o valoare estimată la trei miliarde de lire sterline (3,6 miliarde euro), în condiţiile în care datoriile statului se ridică la 1.400 de miliarde de euro.

Printre cele mai costisitoare şi pitoreşti active se află lanţul de insule Caprera, care fac parte din arhipelagul Maddelana, din nord-estul coastei Sardiniei. Insula Caprera s-a aflat în proprietatea lui Giuseppe Garibaldi, unificatorul Italiei în secolul 19.

Între activele cele mai costisitoare se numără Palatul Norman din Palermo, vechi de 900 de ani şi cu o valoare de piaţă de 90 de milioane de euro, Vila Giulia din Roma, de 24 milioane euro, şi plaja Caprera din Sicilia, de 18 milioane euro.

Insula nelocuită Santo Stefano are un preţ mai modest, de şase milioane de euro.
Oferta include şi terenuri în munţii Dolomiţi, la graniţa cu Austria, sau plaje pe lacul Como, unde deţine o proprietate şi actorul George Clooney.

Agenţia naţională care administrează aceste active le va oferi mai întâi autorităţilor locale care le pot vinde pe Internet.

SURSA: Mediafax