Infecţiile cu coronavirus nu au atins încă vârful în Italia, a atras vineri atenţia şeful institutului naţional de sănătate, Silvio Brusaferro.

Anunțul vine la doar la o zi după ce alte peste 6.000 de persoane au fost testate pozitiv şi 712 au murit în numai 24 de ore.

„Nu am atins încă vârful şi nu l-am depăşit”, a spus directorul Institutului Superior de Sănătate, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Totuşi, Brusaferro a precizat că există „semne ale unei încetiniri” a creşterii numărului de persoane care devin infectate, sugerând că vârful nu ar fi departe, iar după aceea ritmul apariţiei de noi cazuri va intra pe un trend descendent vizibil.

”Ritmul scăderii depinde de noi”

„Când va începe scăderea, ritmul ei va depinde de comportamentul nostru”, a precizat Brusaferro, făcând referire la cât de strict vor continua să respecte italienii interdicţiile de deplasare impuse de guvern.

Italia a trecut, joi, 26 martie 2020, de pragul de 80.000 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, după ce încă 6.203 de persoane s-au îmbolnăvit.

Joi au existat mai multe cazuri raportate decât în ziua precedentă. Totodată, în acest interval de timp, Italia a înregistrat și un număr mai ridicat de decese: 712 față de 683 anunțate miercuri.