De asemenea, Stefano Patuanelli a cerut companiei Huawei să-i permită să joace un rol în dezvoltarea rețelei 5G a țării.

“Huawei oferă cele mai bune soluții la cele mai bune prețuri”, a spus el într-un interviu acordat La Stampa, publicat duminică, potrivit politico.eu.

Stefano Patuanelli este membru al mișcării anti-înființare 5Star, unul dintre partidele din coaliția de guvernare a Italiei.

La începutul săptămânii trecute, o comisie parlamentară italiană a recomandat ca Huawei să fie interzisă de la infrastructura 5G a țării, din cauza îngrijorării faptului că ar prezenta un risc de securitate națională și să permită Beijingului accesul la anumite informații.

Compania a respins astfel de acuzații, spunând că operează independent de partidul conducător din China.

„Am aprobat legislația care garantează securitatea națională. Cu apărările corecte, posibilitatea accesului (Huawei) nu este de dezbătut “, a spus Patuanelli.

Trump a pus Huawei pe lista neagră

În urmă cu câteva luni, președintele american Donald Trump a declarat „urgență națională” pentru protejarea rețelelor de computere de „adversari străini”, iar principala țintă a fost compania chineză Huawei, potrivit BBC.

Mai multe țări partenere ale Statelor Unite au ridicat semne de îngrijorare cu privire la produsele Huawei, care ar putea fi folosite de China pentru supraveghere.

De asemenea, departamentul pentru comerț al SUA a adăugat Huawei pe lista neagră a companiilor, care are ca efect introducerea unui acord al guvernului de la Washington înainte de achiziționarea de tehnologie 5G de către firmele americane.

Declarația Casei Albe arăta că ordinul semnat de Donald Trump intenționează „să apere America de adversarii străini care exploatează tot mai puternic vulnerabilitățile din domeniul tehnologiei informațiilor și al comunicațiilor prin intermediul infrastructurii și al serviciilor”.