Decizia a fost luată de Excelența Sa, domnul Ambasador David Saranga, care a declarat:

„Sunt de doar câteva luni în Romania și am aflat despre misiunea Asociației Dăruiește Viață. Știu tot ce au făcut în ultimii ani în spitalele din țară și mi se pare atât de nobil să-ți investești tot timpul, toate resursele, pentru un scop atât de important, precum construcția unui spital care va salva viețile a mii de copii bolnavi de cancer. Le felicit pe doamnele Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu și sper să primească sprijinul dorit astfel încât Spitalul să fie inaugurat cât mai repede. Statul Israel va continua să sprijine acest proiect și în viitor prin asigurarea unor programe de training pentru medici, dar și prin sponsorizarea cu aparatură medicală”.

Societatea civilă are un rol esențial în a avea grijă de cei aflați într-o situație grea, de a le reda demnitatea și speranța.

Israelul sărbătorește concomitent 71 de ani de independență și 71 de ani de inovație în medicină, fapt care-i asigură un loc în topul celor mai bune sisteme medicale din lume. De aceea, în cadrul evenimentului dedicat Asociatiei Dăruiește Viață, a avut loc și o expozitie de fotografie care evidențiază inovațiile israeliene care au revoluționat lumea medicală.

La evenimentul care a avut loc ieri la hotelul Sheratton din Capitala au luat parte aproximativ 100 de invitați, majoritatea din mediul academic din România.