Într-un comunicat, Knessetul, parlamentul israelian, a subliniat că a adoptat în a doua şi a treia lectură proiectul de lege privind intrarea în Israel.

"Nicio viză şi nicio autorizaţie de sejur de orice fel nu va fi acordată unei persoane care nu este cetăţean israelian sau rezident permanent dacă aceasta sau organizaţia ori instituţia în care militează a lansat cu bună ştiinţă un apel public la boicotarea statului Israel ori s-a angajat să ia parte la un astfel de boicot", potrivit textului respectiv.

Israelul şi-a intensificat lupta pe plan legal împotriva mişcării BDS – Boycott, Divestment, Sanctions – care militează pentru un boicot internaţional al statului evreu până ce acesta, printre altele, se retrage din teritoriile pe care le ocupă.

Israelul taxează mişcarea BDS de antisemitism, o acuzaţie pe care aceasta o dezminte.

Jurnalul israelian Haaretz consideră că noua lege deschide uşa pentru o eventuală utilizare împotriva palestinienilor care trăiesc în Israel cu statutul de rezident nepermanent.

Anul trecut, autorităţile israeliene au refuzat să reînnoiască documentele de călătorie unui membru fondator la BDS, Omar Barghouti, a cărui familie este palestiniană şi care este născut în Qatar. AGERPRES