Număr record de teste, în Israel, pentru coronavirus, peste 16.100 în 24 de ore, cu numai 123 de noi cazuri confirmate și niciun deces. Pe de altă parte, și în acest weekend, oamenii au ieșit în număr foarte mare și multe locuri de agrement au fost aglomerate.

Număr record de teste

Zeci de mii de persoane au profitat de vremea frumoasă pentru plimbări în parcuri naționale și rezervații. Vremea bună pentru plajă i-a determinat pe mulți să meargă la mare. Sezonul estival la Mediterana este fără turişti străini, deocamdată. Dimineață, la mai multe plaje, accesul a fost restricționat din cauza numărului foarte mare de persoane fiind imposibilă respectarea instrucțiunilor de sănătate publică pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Şi în nordul țării au fost restricții la unele plaje ale lacului Kinneret, pentru a se evita aglomerația. Proprietarii restaurantelor și teraselor sunt obligați să respecte strict condiții specifice activității. Inspectorii municipali și polițiștii sunt prezenți discret, pentru a verifica respectarea instrucțiunilor Ministerului Sănătății. În ultimele 24 de ore, în Israel, s-au făcut peste 16.100 de teste și au fost confirmate 123 de cazuri noi. Potrivit Ministerului Sănătății din Israel, în prezent, sunt peste 2.300 de bolnavi, anunță Radio România Actualități.