Dezvoltatorul israelian Shapir Projects Europe a anuntat lansarea proiectului rezidential North Park Residence in partea de nord a Bucurestiului,in apropiere de Padurea Baneasa si de Scoala America. Acesta va fi amplasat pe un teren de o suprafata de aproape  75.730 metri patrati si va absorbi o investitie totala de 200 milioane de euro.

Conform declaratiei Alinei Stan, General Manager al Promark Real Estate, agentul exclusiv de Marketing si Vanzari pentru North Park Residence, vanzarile in cadrul proiectului dezvoltat de Shapir au luat deja startul, existand chiar contracte de pre-cumparare pentru peste zece apartamente. Preturile locuintelor pornesc de la 78.000 de euro plus TVA pentru o garsoniera de 50 mp. Alina Stan a mai adaugat ca preturile anuntate sunt cele de pornire, fiind asteptata insa o crestere a acestora o data cu inaintarea proiectului.

North Park Residence va avea o suprafata construita desfasurata de 175.000 metri patrati pe care se vor afla 38 de cladiri dintre care 34 cladiri rezidentiale ce vor oferi 1.500 de locuinte, de la garsoniere, apartamente cu 2 sau trei camere, pana la penthouseuri. Potrivit dezvoltatorului, lucrarile vor dura circa cinci ani, iar compania va construi in Pipera si o statie de betoane pentru a ajuta la ridicarea proiectului.

North Park Residence va avea trei faze de dezvoltare. In prima etapa urmeaza sa fie livrate 400 de apartamente, iar in cea de-a doua si cea de-a treia etapa vor pune la dispozitie 9.000 metri patrati de suprafete comerciale. North Park Residence va dispune si de una dintre cele mai mari parcari subterane din tara construita pe un singur nivel, cu o suprafata de aproximativ 75.000 metri patrati si cu1.850 locuri de parcare. North Park va dispune astfel de 20% suprafata construita si 80% spatiu vrede.

Pentru finantarea North Park Residance israelienii de la Shapir vor contracta un credit de la  Leumi Bank, credit care va acoperi intreaga investitie. O data cu finantarea proiectului rezidential North Park, Leumi Bank a lansat si o serie de produse pentru finantarea clientilor ce doresc sa achizitioneze o locuinta inca din faza de proiect.

Shapir a anuntat, de asemenea, si o investitie de 50 milioane de euro pe piata de real estate din Sibiu. Comapania israeliana va construi 75.000 mp de spatii rezidentiale pe un teren de 26.446 metri patrati, achizitionat in aprilie 2007, conform declaratiei lui Avi Morgenstern, directorul de operatiuni internationale al companiei. Proiectul din Sibiu va cuprinde 800 de apartamente ce vor fi finalizate in termen de trei ani. Finantarea pentru proiectul din Sibiu va fi asigurata tot prin credite bancare.

Avi Morgensterna mai spus ca ambele loturi de teren au costat in total 25 milioane de euro, pretul acestora fiind inclus in valoarea investitiilor pentru cele doua proiecte. Compania mai detine si alte parcele achizitionate insa nu are in plan pentru moment alte proiecte rezidentiale. Mongerstern a declarat ca dupa ce vor fi dezvoltate cele doua proiecte, din Bucuresti si respectiv Sibiu, va lua in calcul noi investitii in Romania, in functie de conditiile de pe piata.

Shapir Group este prezent pe piata locala de noua ani, activand mai ales in domeniul infrastructurii, deruland proiecte cu finantare proprie, prin constructia de drumuri  in diferite judete din tara. In acelasi timp, pe piata materialelor de constructii, compania detine propriile cariere precum si fabrici de asfalt si beton.

Compania se afla si pe piata din Ucraina si Serbia, unde construieste ansambluri rezidentiale, dar si pe piata din India. In Serbia, Shapir Projects Europe detine 10.000 metri patrati de teren unde intentioneaza sa construiasca locuinte si spatii de retail, in timp ce in Ucraina, israelienii au cumparat 250.000 metri patrati de teren pentru locuinte si spatii de retail.

Shapir Projects Europe a fost infiintata in anul 2007 si este detinuta integral de Shapir Group, grup listat la bursa din Tel Aviv.