Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a arătat că relaţia dintre bancher şi client ar trebui regândită. Potrivit acestuia cele două părţi ar trebui să coleboreze nu să încerce să se ucidă reciproc.” Se discută astăzi foarte mult despre remuneraţia bancherilor şi nu fără motiv. Se discută despre morala bonusurilor , despre modelul de business bancar. 
Mai avem problema reglementărilor prudenţiale.”, a declarat guvernatorul la o conferinţă organizată de Institutul Bancar Român(IBR).  Oficialul băncii centrale a reamintit că afacerea băncilor ar trebui să se bazeze pe încredere( nr: aceasta este şi semnificaţia cuvântului credit). “ Participam la Basel şi ne retrăgeam cu bancherii şi discutam. Un subiect era de pildă cum în viitor creditele vor fi date de un computer. Până acolo se ajunsese.
Ori, creditul e o relaţie umană, de încredere. Nu un computer trebuie să intermedieze acordarea de credite. Trebuie să se revină la funcţia de bază a bancherului…Stiţi ce a mai distrus încrederea? Nişte formule sofisticate aruncate pe pereţi, din care reiesea ca toată lumea câştigă”, a mai spus Isărescu.