"Marți am spus că am dat toate impozitele și n-am luat un sfanț dividende. N-am luat un sfanț dividende de cand … și nici nu cred că o să iau în continuare, un an sau doi", a comentat Isarescu. Șeful băncii centrale a fost citat greșit în presă cu declarația făcută marți, inclusiv in ediția online a Capital, eroare pentru care ne cerem scuze. Isărescu a spus “vă mărturisesc că nu am LUAT un sfanț”, și nu “vă mărturisesc că nu am DAT un sfanț”, așa cum în mod greșit a apărut ieri

Guvernatorul băncii centrale a afirmat, în urmă cu două zile, că fiscalitatea este chiar mai împovărătoare decat în urmă cu doi ani și a dat ca exemplu, în lei vechi, suma pe care firma la care este acționar a trebuit s-o achite la stat într-un trimestru.

"Nu mi-am schimbat părerea că este greu să faci afaceri în România. Mi se pare chiar mai greu. Parca nu s-a ușurat. Într-un trimestru am plătit 3 miliarde de lei vechi către stat. Mi se pare chiar prea mult, poate că este o percepție și poate că sunt subiectiv. Dar nici chiar așa. Una-două, ba impozit pe aia, ba pe profit, poate ne ușurează acum cu profitul reinvestit. Când mi-a zis cât trebuie să plătească firma impozitul pe profit aproape că i-am închis telefonul în nas contabilului", a declarat Isărescu.