"Din experienţa mea, eu cred că este bine să avem nişte parteneri internaţionali. Ne dau credibilitate, seriozitate şi uneori îţi trebuie un avocat al diavolului, asta e părerea mea. Chiar dacă, uneori, negocierile nu sunt plăcute, te mai cerţi cu ei, dar o formulă de parteneriat cu ei este bună. În plus, nici nu văd cum am putea noi să vindem credibil o reformă fiscală de o asemenea amploare pe plan internaţional. E greu", a declarat guvernatorul BNR, în conferinţa de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflaţiei.

El a răspuns, astfel, unei întrebări cu privire la oportunitatea rămânerii României într-un acord cu Fondul Monetar Internaţional, având în vedere că actualul document expiră în luna septembrie.

În ceea ce priveşte reforma fiscală, guvernatorul BNR susţine că, în cazul în care aceasta nu poate fi prezentată credibil, "tot ce ai putea să câştigi din reforma fiscală pierzi la dobânzi".

"Ori, aţi văzut că unul dintre punctele pentru care stau atât de bine la Trezorerie, la surplusuri, este faptul că le-au scăzut cheltuielile cu dobânzile", a subliniat Isărescu.

AGERPRES