"Programul nostru este cel cunoscut – programul cu Uniunea Europeană şi instituţiile internaţionale. Este un program foarte bun. Acum se înţelege mai bine că a fost o ancoră de stabilitate, care a atacat chestiuni pe care alţii abia acum le atacă", a explicat Isărescu, făcând referire la statele europene şi SUA care constată în prezent că trebuie să-şi ajusteze cheltuielile.
Referitor la decizia Standard&Poor’s de a reduce ratingul SUA de la maximul posibil AAA, Isărescu spune că "aceasta arată că până şi Statele Unite trebuie să se ajusteze".
De asemenea, guvernatorul BNR a adăugat că în prezent nu se poate vorbi de panică, ci doar de incertitudine, iar pe fondul acestor incertitudini România ar putea fi afectată printr-un efect de contagiune.
"Suntem pregătiţi, cu arma la picior. Avem instrumentele bine calibrate", a precizat Isărescu, făcând referire arsenalul de acţiune în condiţiile propagării crizei externe.
Întrebat dacă totuşi găseşte suficient pentru România acest acord cu FMI-UE, Isărescu a replicat scurt: "Nu înţelegeţi că e ditamai poliţa? Vise pare doar o bucăţică de hârtie?".