Acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană reprezintă un program anticriză şi nu este nevoie de alte programe „bombă” în completarea acestuia, a declarat, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Acordul cu FMI şi Uniunea Europeană este în sine un program anticriză, nu ştiu de ce să mai venim cu alte bombe. Pentru presă e foarte bine. Observ o utilizare total abuzivă a noţiunii de criză. Fiecare înţelege ce vrea”, a spus Mugur Isărescu.

El a arătat că problema din momentul actual este reluarea creşterii economice, mare parte din corecţie fiind deja consumată.

Tensiunea a trecut

În opinia lui Isărescu, momentele de tensiune au trecut atât pentru piaţa valutară, care a înregistrat o volatilitate ridicată, cât şi pentru piaţa monetară, a cărei funcţionare a fost aproape blocată timp de 2 luni.

Isărescu spune că nota dominantă a înţelegerii cu FMI este moderaţia şi a punctat că nu poate fi considerat optimism o prognoză de minus 4% privind creşterea economică, proiecţie cu care lucrează şi Banca Naţională a României.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Isărescu: „Dobânzile la depozite ar trebui să fie sub 9%”.
Citeşte şi Isărescu: „Trebuie să dai posibilitatea economiei să se recupereze după ajustare”.