Irina Tănase a făcut furori la unul din cogresele PSD. Toți ochii au fost ațintiți asupra ei și de atunci s-au aflat foarte multe detalii despre aceasta. Social democrații care o cunosc au dezvăluit pentru Capital că aceasta visează să fie Prima Doamnă a României. La mitingul de la Craiova, Liviu Dragnea a anunțat că vrea să se căsătorească în curând cu iubita lui și că îi vrea nași pe Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.

Irina Tănase a absolvit Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice. Cât timp a fost studentă ea a lucrat în cadrul firmei Asesoft International, deținută de Sebastian Ghiță. În 2013, a fost cooptată de Andrei Dolineaschi, la acea vreme secretar general al PSD, pentru a organiza congresul PSD din 20 aprilie din acel an. Apoi a făcut cunoștință cu Liviu Dragnea și de aici doar un pas până la a deveni viitoarea soție a liderului PSD.

În octombrie 2013, Irina Tănase a fost angajată la Ministerul Dezvoltării, în funcția de secretar de cabinet, iar opt luni mai târziu a devenit asistenta lui Liviu Dragnea, potrivit decralației de interese de la acea dată.

În luna urmă cu un an de zile cei de la Realitatea TV au descoperit faptul că părinții Irinei au lucrat la Penitenciarul Rahova. Potrivit surselor Realitatea TV, cei doi ar fi ieşit la pensie în anul 2016, cu mult înainte de vârstă, iar mama Irinei Tănase ar fi fost asistentă medicală în penitenciar, în timp ce tatăl a fost electrician.

În ultimele declaraţii de avere completate de cei doi aceștia au un apartament în Bucureşti şi un autoturism Dacia Logan, fabricat în 2006. Mașina a fost dobândită printr-un credit în valoare de 35.000 de lei, ce a fost scadent în 2016.La vremea respectivă, mama Irinei Tănase a încasat un salariu anual de 30.322 de lei, iar tatăl, 25.867 de lei.