Dr. Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, susține că atât numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cât și cel al deceselor continuă să crească alarmant.

Totodată, acesta a reamintit avertizările directorului OMS cu privire la respectarea regulilor impuse de autorități. În opinia acestuia, dacă românii continuă să țină cont de anumite ”conspirații” și să încalce conștient toate măsurile impuse, pandemia va crește iar probleme din țară vor deveni din ce în ce mai grave.

„Directorul OMS a tras un semnal de alarmă, din cauza faptului că numărul de cazuri creşte din nou în lume, la fel şi numărul deceselor. OMS atrage atenţia că dacă avem această delăsare, nu vrem să respectăm regulile, ţinem cont de conspiraţii, pandemia va creşte şi va creşte peste tot în lume şi va crea mari probleme, atât de sănătate, cât şi economice”, a spus Virgil musta, la Antena 3.

Acesta a mai precizat că este sufucient faptul că România se confruntă cu probleme economice, iar dacă cetățenii țării vor evita să țină cont de regulile autorităților, sunt șanse slabe să revenim la normalitate prea curând.

”Deja sunt probleme economice importante peste tot, şi nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă lumea nu va respecta regulile. Nu avem altă şansă decât să avem o nouă normalitate, în care să respectăm regulile de bază”, a mai adăugat Medicul.

Record de infectări în România

Potrivit datelor furnizate de GCS, până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 4.285 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.