Presa internațională este de părere că filmul a fost realizat pentru decredibilizarea celor care protestează.
Mişcarea anti-capitalistă ‘Occupy Wall Street’ (Să ocupăm Wall Street-ul) a primit sprijinul cel puţin neaşteptat din partea miliardarului George Soros. Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă la ONU, că îi priveşte cu simpatie pe manifestanţi şi opiniile lor, adăugând că le înţelege sincer reacţia, scrie.

Răspunzând unei întrebări despre manifestanţii care au încercat să blocheze Podul Brooklyn la sfârşitul acestei săptămâni şi care au facut apel la organizarea de noi proteste, miliardarul a spus că o mare parte din furia manifestată de protestatarii anticapitalişti, precum şi de ultraconservatorii din cadrul ‘tea party’, vizează în primul rând acţiunile băncilor.

El a vorbit şi despre soarta proprietarilor de întreprinderi mici, pentru care dobânzile au urcat de la 8% la 28% după criza din 2008. ‘Şi pentru că depindeau de acest credit pentru a-şi gestiona întreprinderile, mulţi dintre ei au fost nevoiţi, în realitate, să îşi înceteze activitatea’, a continuat el. ‘În acelaşi timp, hotărârea de a nu injecta capital în bănci, ci, în realitate, de a le scăpa de activele neperformante şi a le permite să iasă din gaură, lasă băncile cu super-profituri şi le permite să ofere super-bonusuri’, a adăugat miliardarul.

Afirmaţiile lui Soros sunt surprinzătoare. Miliardarul american a denunţat întotdeauna actualul sistem financiar, nefast, după părerea lui, pentru economiile ţărilor în curs de dezvoltare, şi totuşi aceste opinii sunt singulare.

Într-adevăr, George Soros a acumulat o avere imensă din speculaţii prin intermediul fondului său de investiţii Soros Fund Management. În septembrie 1992, el a mizat împotriva lirei sterline şi a câştigat peste un miliard de dolari la Bursă. La prima vedere, parcursul urmat de acesta nu cadrează cu lupta protestatarilor împotriva cupidităţii.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/iDqqObYS2kU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>