Simona Halep a decis să se despartă de antrenorul belgian Thierry van Cleemput, motivul invocate a fost lipsa de chimie dintre cei doi. Decizia, îndelung comentată în ultimele zile a făcut loc speculațiilor de tot felul. S-a vorbit că antrenorul belgian a avut reacții nu tocmai pe placul Simonei, în timpul partidei de tenis. 

O ipoteză de ultima oră este lansată de unul dintre cei mai renumiți britanici de tenis. David Law este de părere că Darren Cahill se va întoarce în viitor în echipa Simonei Halep, susține digisport.ro. „Darren Cahill îmi spunea că stai 4-5 ani cu o jucătoare şi e suficient, pentru că a acumulat destule cunoştinţe. Simona chiar spunea că vrea sa pună în practică ce a învăţat de la Darren. A învăţat destule, acum se poate descurca. Eu cred că Simona va sta fără antrenor pentru o perioadă, iar apoi Darren se va întoarce în echipă”, a spus Law la emisiunea The Tennis Podcast.
Darren Cahill a încetat colaborarea cu Simona Halep la finalul sezonului 2018, după o colaborare de aproape patru ani. Cei doi au început colaborarea în 2015, Simona ajungând numărul unu mondial şi reușind să câştige Roland Garros 2018. Simona și Cahill au rămas extrem de apropiați și după ce au anunțat că pun punct colaborării. Darren a supervizat-o în Australia.