Este posibil ca în mintea lui Gheorghe Dincă să se fi produs o rocadă cu privire la modul în care a acţionat cu privire la cele două fete – Luiza şi Alexandra, în sensul ca pe prima să o fi ars, iar pe a doua să o fi aruncat în Dunăre, este de părere expertul criminolog Dan Antonescu.

”Când a surprins-o pe Alexandra că a dat telefon la poliţie, mi se pare absurd – vorbesc de un comportament care ar fi logic – să mai rămână cu ea în curtea de unde ea a sunat. Cel mai firesc mod era să o ia de acolo să o mute oriunde. Aşa s-ar fi potrivit varianta cu aruncarea cadavrului în Dunăre. Să stai acolo şi să faci toate acele manopere macabre mi se pare absurd”, a declarat Antonescu duminică, în direct la Digi 24 Tv.

”E posibil să fie o rocadă în mintea lui faţă de cum s-a comportat cu cele două victime. Dar, existenţa acelui ADN în arzător îmi dărâmă raţionamentele, dar şi pentru variantele acestea aş avea o explicaţie”, a adăugat criminologul.

Dan Antonescu a spus că obligaţia de a depune jurământ privind veridicitatea afirmaţiilor făcute se aplică în faţa judecătorului sau a procurorului, dar în această fază procesuală, Dincă îşi face apărarea cum consideră de cuviinţă, poate spune tot adevărul sau doar o parte.

”Gheorghe Dincă doar asistă la percheziţie, e întrebat legat de aspecte pe care le întâlnesc ofiţerii anchetatorii, dă lămuriri sau poate îndruma. Ţine de operativitate, una e să facă anchetatorii percheziţie şi să îşi noteze, ar trena foarte mult, aşa îl folosesc cu explicaţii care, ulterior, dacă se dovedesc necesare sunt trecute într-o declaraţie pe care o va da ulterior”, a adăugat Dan Antonescu.