Ascend D quad este un telefon inteligent lansat de compania chineză Huawei.
Dotat cu procesorul Huawei K3V2 quad-core 1.2GHz/1.5GHz şi proiectat cu cel mai compact design dintre modelele de smartphone de 4,5 inch, noul Ascend D quad extinde posibilităţile de utilizare a platformei Android 4.0 şi a sistemului de management al energiei, dezvoltat de către Huawei, pentru economii de energie de până la 30%.
"Am fost atenţi la dorinţele consumatorilor în materie de smartphone-uri: viteză, durată mare de viaţă a bateriei, capabilităţi vizuale şi audio de înaltă calitate, precum şi un corp uşor şi compact. Huawei Ascend D quad depăşeşte aşteptările," a declarat Richard Yu, Preşedinte al Huawei Device.
Ascend D quad vine cu un touchscreen high definition 720p de 4.5 inch şi cu cel mai puternic procesor grafic de 32 biţi din industrie. Ecranul său PPI 330, care permite vizualizarea unor imagini clare chiar şi în bătaia directă a razelor soarelui, este completat de tehnologiile Dolby 5.1 Surround Sound şi Audience earSmart  pentru o experienţă audio de excepţie. Smartphone-ul încorporează două camere foto: o cameră de 8 megapixeli poziţionată în spatele telefonului şi o cameră 1,3 megapixeli poziţionată în faţă. Telefonul poate înregistra clipuri video full HD 1080p şi permite redarea acestora, pentru ca utilizatorii să poată surprinde în detaliu momentele importante de zi cu zi.
Măsurând 64mm şi având o grosime de doar 8.9 mm, Ascend D quad are un corp compact şi un design extrem de atrăgător.
Ascend D quad este dotat cu o baterie 1.800mAh care permite autonomia telefonului până la două zile – în condiţii normale de utilizare. Mai mult, datorită tehnologiei de management al energiei, dezvoltată de Huawei Device, durata de viaţă a bateriei este mai mare cu până la 30%, în comparaţie cu media de durată din industrie, în condiţii normale de utilizare. Ascend D quad va fi disponibil în China, Australia, Europa, Asia-Pacific, America de Nord şi Sud în al treilea trimestru din 2012.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/EwTPqVKGC5I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>