Tableta de Internet iPad, lansată de compania Apple la începutul lunii aprilie, se vinde în peste 200.000 de unităţi pe săptămână în Statele Unite, depăşind vânzările înregistrate de laptopurile Mac.

Apple vinde săptămânal 200.000 iPad-uri şi doar 110.000 Mac-uri, conform companiei de cercetare RBC Capital Markets. Tableta care a fost lansată pe 3 aprilie în SUA va depăşi în curând şi vânzările de iPhone, care se comercializează, în prezent, în 246.000 de unităţi săptămânal.

Apple a anunţat ca va lansa oficial tableta în afara SUA la sfârşitul acestei luni. Produsul va fi disponibil în Australia, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie.

Din iulie, compania intenţionează să lanseze produsul şi în Austria, Belgia, Hong Kong, Irlanda, Luxemburg, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă şi Singapore.

În SUA, Apple a vândut deja peste un milion de iPad-uri, iar clienţii au descărcat peste 12 milioane de aplicaţii de pe App Store, cât şi peste 1,5 milioane de cărţi în format electronic de pe iBook store.

Analiştii sunt de părere că Apple va vinde anul acesta între 5 şi 8 milioane de iPaduri.

SURSA: telegraph.co.uk