Votanții de dreapta, mai motivați la prezidențiale

Ionuț Stroe a subliniat că, în turul doi al alegerilor prezidențiale, votanții de dreapta sunt mai motivați și se mobilizează mai bine. Acest fenomen sociologic conferă candidaților de dreapta un avantaj semnificativ, deoarece electoratul lor este mult mai implicat în procesul electoral.

„Turul doi al alegerilor prezidenţiale, tot timpul ne-a dat posibilitatea susţinerii din partea mult mai multor votanţi ai dreptei. Sociologic se întâmplă fenomenul acesta. (..) Electoratul de dreapta e mult mai motivat, se mobilizează mai bine şi în mod evident preferă candidatul”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL la Prima News.

Miza alegerilor prezidențiale este deosebit de mare pentru români, având în vedere că funcția de președinte este cea mai importantă în construcția instituțională a țării.

Candidatul dreptei are prima șansă spune Ionuț Stroe

Stroe a precizat că, din punct de vedere sociologic, candidatul dreptei are prima șansă, și speră ca Nicolae Ciucă să confirme acest scenariu, așa cum s-a întâmplat de multe ori în trecutul politic al României.

„Sperăm ca Nicolae Ciucă să confirme acest scenariu care de multe ori în România s-a întâmplat”, a precizat Stroe.

Ionuț Stroe a fost critic cu privire la USR (Uniunea Salvați România), menționând că această formațiune politică a devenit irelevantă cu un scor de doar 8% și că nu poate fi considerată un partid de dreapta tradițional. El a subliniat că USR nu se identifică cu dreapta românească în mod tradițional, sugerând că sprijinul lor nu este esențial pentru succesul PNL.

Nicolae Ciuca
SURSA FOTO: Facebook

Stroe a menționat și alte partide mici, dar care separat nu reprezintă o forță politică semnificativă.

„Cele trei mici partiduleţe, înţeleg că unul dintre ele şi-a dat şi duhul politic, are numai nişte documente, împreună au luat 8%. Gândiţi-vă ce înseamnă separat aceste formaţiuni”, a mai comentat acesta.

Poziția față de PSD și candidatura lui Mircea Geoană

De asemenea, Stroe a comentat situația candidaturii lui Mircea Geoană și perspectivele unei finale prezidențiale între PSD și PNL. Stroe a subliniat că, până în prezent, nu a observat un interes clar din partea social-democraților pentru susținerea candidaturii lui Geoană și a exprimat dorința personală de a vedea o finală între cele două mari partide.

Ionuț Stroe a declarat că nu a văzut niciun interes din partea PSD de a susține candidatura lui Mircea Geoană până acum. El a menționat că nu știe dacă PSD l-a reevaluat între timp și că nu este sigur dacă contextul politic actual le impune să facă un astfel de compromis.

„Ține de bucătăria internă a PSD”

Ionuț Stroe a remarcat că politica românească a produs de multe ori situații neașteptate, sugerând că o susținere a lui Geoană de către PSD nu poate fi exclusă complet, chiar dacă nu pare probabilă în acest moment.

„Nu cred că în momentul de faţă se poate întâmpla aşa ceva, dar vom vedea este o chestiune ce ține de bucătăria internă a PSD”, a mai Stroe.

Stroe a subliniat că PNL și PSD sunt două mari partide care nu își pot permite să nu fie reprezentate în competiția pentru funcția de președinte, considerată extrem de importantă. El a exprimat încrederea în maturitatea ambelor partide de a gestiona competiția în cadrul coaliției guvernamentale.