Ion Țiriac spune că nu banii înseamnă bogăția

Ion Țiriac a oferit o reacție la mai mulți ani de când a fost ironizat pentru faptul că nu are bani să plătească doi piloți pentru avionul cu care face deplasările.

”Când nu am bani de doi piloți, atunci conduc eu avionul”, spunea Ion Țiriac.

Subiectul a devenit ținta ironiilor, inclusiv în numerele de stand-up comedy, în care se făcea referire la el ca fiind „Săracul Țiriac care își pilotează singur avionul privat”. Se întâmpla asta cu mulți ani în urmă.

La emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Ovidiu Ioanițoaia nu a scăpat prilejul de a readuce povestea în prim plan.

După cum se știe, miliardarul deține brevet de pilotaj și își pilotează singur avioanele cu care pleacă în sejururi. Despre acel moment, Ion Țiriac a răspuns în stilul său care este binecunoscut.

”Au dreptate și cu săracul, și cu singur. Toți își măsoară averea numai în bani, ceea ce este total greșit”, a spus Ion Țiriac, la emisiunea lui Ioanițoaia de pe YouTube.

E pe locul al doilea între miliardarii României

În ceea ce privește aspectul financiar, Ion Țiriac este evaluat la o avere de 2,1 miliarde de euro, fiind al doilea cel mai bogat român. Pe primul loc se află Daniel Dineș (52 de ani), cofondatorul companiei UiPath, cu o avere de 2,7 miliarde de euro. Pe podium se situează frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cu o avere de două miliarde de euro.

În clasamentul global al celor mai bogați oameni, Ion Țiriac ocupă locul 1.545. Primul loc este ocupat de Bernard Arnault (75 de ani) și familia sa, cu o avere estimată la 233 de miliarde de dolari, provenită din domeniul modei și vânzărilor.

Țiriac Auto mai are o mașină de colecție

După o așteptare de cinci ani, Ion Țiriac a primit „bijuteria” dorită: o nouă adăugire la colecția sa de mașini. A cheltuit o parte din avere pe pasiunea sa, mașinile, iar unul dintre cele mai recente modele pe care l-a adăugat este impresionantul Mercedes AMG Project One. Mașina a fost comandată acum cinci ani, iar livrarea a avut loc recent.

”Este un prim pas. Se pot face şi altele. Coincide cu descărcarea lui Project One. Acea maşină pe care de cinci ani de zile o aştept, a ajuns astă-noapte (n.r vineri noapte), acel Mercedes de curse, Project One.

Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl avem şi este în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a declarat recent Ion Țiriac.

Țiriac Auto Rulate cumpără, preia în custodie sau consignație și vinde orice marcă și model de autovehicul, care îndeplinește criteriile de calitate ale companiei, în ceea ce privește vechimea, istoricul de service și starea generală a mașinii. Mașinile sunt atent verificate de către experți în domeniu, livrând cumpărătorilor informații detaliate, transparente și certificate, indiferent de originea mașinii SH vizate.