Alături de Ţiriac, în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Newport au mai fost incluşi în Hall of Fame Martina Higins, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell.

"Martina Hingis este una dintre cele mai mari personalităţi ale tenisului, o campioană desăvârşită. Fără viziunea, dăruirea şi dorinţa ca tenisul să crească, arătate de Cliff, Charlie şi Ion, tenisul nu ar fi sportul pasionant şi important pe care îl ştim cu toţii şi îl iubim astăzi", a declarat preşedintele International Tennis Hall of Fame, Christopher Clouser.

Ţiriac a fost felicitat pentru această distincţie de fosta gimnastă Nadia Comăneci, pe Twitter. Ion Ţiriac este doilea român, după Ilie Năstase, care a intrat în International Tennis Hall of Fame.

Ion Ţiriac declara, la 1 februarie, când a aflat că va intra Hall of Fame, că distincţia este foarte importantă pentru că vine din partea oamenilor care au activat în acest sport. "Nominalizarea a venit târziu şi a venit devreme, pentru că sunt foarte atenţi şi foarte selectivi în opţiunile lor. Gândiţi-vă că în 50-60 de ani au fost aleşi numai 224 de indivizi. Sincer, eram undeva la mijloc, mă aşteptam şi nu mă aşteptam la această onoare. Înţeleg că federaţia internaţională m-a propus, pentru că trebuie să te propună cineva, iar oamenii au votat. Acesta este meritul cel mare, că te aleg oamenii tenisului. Nu funcţionarii, nici jurnaliştii, ci sportivii şi oamenii care s-au ocupat de acest sport", a spus Ţiriac.

Ca jucător, Ţiriac a jucat 15 ani în echipa de Cupa Davis a României şi a ajutat la calificarea în trei finale. În 1970, alături de Năstase a câştigat titlul la dublu la Roland Garros.

Alţi foşti sportivi români incluşi în Hall of Fame sunt Iolanda Balaş (atletism), Eduard Pană şi Doru Tureanu (hochei pe gheaţă), Nadia Comăneci, Bela Karoly, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Octavian Bellu, Daniela Silivaş, Simona Amânar şi Lavinia Miloşovici (gimnastică).

Sursa: mediafax.ro