GreenLight Invest, fondul de investiţii privat controlat de către omul de afaceri Ion Sturza, a anunţat preluarea pachetului majoritar – din părţile sociale ale agenţiei de dezvoltare online Bunt Studio. Fondul va investi cinci milioane de euro până în 2015 pentru noi produse şi proiecte online.

Înfiinţată în 2007, Bunt Studio a dezvoltat în cei patru ani de activitate un portofoliu de servicii variat, de la web hosting şi design, la programare şi aplicaţii pentru platforme mobile cu soluţii şi servicii online. Compania a dezvoltat în timp trei departamente specializate: design şi development, web hosting şi SEO, având o echipă de 30 de angajaţi, ce va creşte până la 80 de persoane pe parcursul anului viitor, în urma preluării de către GreenLight Invest. Investiţia anunţată oferă capitalul necesar dezvoltării şi accesării pieţei internaţionale, compania estimând definitivarea de produse pentru această piaţă în 2012.

“Această investiţie reprezintă un pas definitoriu în evoluţia companiei noastre şi ne asigură capitalul necesar pentru a depăşi statutul de companie locală. Parte din proiectele pe care le avem sunt pregătite pentru a ataca piaţa globală de aplicaţii şi produse online începând cu anul viitor”, a declarat Cosmin Negrescu,  CEO Bunt Studio.

Printre proiectele speciale pe care agenţia de web le-a dezvoltat se numără şi librăria online Elefant.ro, cel mai mare portal de vânzări de carte din România.

Agenţia a lansat în timp două start-up-uri distincte, Bunt Hosting şi SEO Monitor, dedicate serviciilor de găzduire web, respectiv analiză web. SEO Monitor este un puternic instrument de analiză web, care centralizează informaţiile colectate privitoare la un anumit website, generând rapoarte complexe privind datele despre trafic, evoluţia website-ului respectiv şi modalităţi de îmbunătăţire a prezenţei pe web a acestuia.

“Am preluat Bunt Studio pentru potenţialul pe care îl are, în urma experienţei  şi colaborării excelente la dezvoltarea portalului Elefant.ro. Este o confirmare a orientării noastre continue către dezvoltarea de produse şi proiecte din industrii inovatoare aşa cum este mediul online”, a declarat Ion Sturza, preşedinte GreenLight Invest.

GreenLight Invest deţine portalul de vânzări online Elefant.ro şi reprezintă vehiculul local de investiţii al fondului privat Fribourg Investments, controlat de către omul de afaceri Ion Sturza. De curând, Fribourg Development, diviziunea de real estate a fondului, a anunţat o investiţie de 20 milioane euro în dezvoltarea unui parc tehnologic multifuncţional, la Cluj,  dedicat companiilor din domenii inovatoare: IT&C, cercetare şi dezvoltare, medicină.

Te-ar putea interesa și: