Potrivit unei estimări Capital, Ion Lazăr a plătit aproximativ cinci milioane de euro pe circa 20% din acțiuni, ajungând astfel să dețină 75% din societatea ”Editura Adevărul”. ”Am plătit cash 80% din sumă, restul banilor urmând a fi plătiți într-un an”, declară pentru Capital Ion Lazăr. Potrivit acestuia, tranzacția este doar un pas dintr-un proiect mai mare. ”Scopul meu este să dețin peste 80% din acțiuni”, adaugă acesta.
Complexul hotelier Caro a fost privatizat în 1994 prin metoda MEBO, Ion Lazăr primind atunci aproximativ 60% din acțiuni. La finalul anilor ’90, compania franceză EuroSiif a achiziționat de la acționari minoritari restul acțiunilor. La rându-le, francezi au vândut o treime din acţiuni altor două persoane fizice, de la care Ion Lazăr a răscumpărat ulterior aproximativ 20% din acțiuni.
„Editura Adevărul” a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 3,2 milioane de euro și un profit de 762.000 de euro. Suprafața de teren aferentă complexului Caro, situat în Nordul Capitalei, este de 50.000 de metri pătrați.  Complexul este condus de Ion Lazăr, alături de cei doi copii ai săi, Octavian și Camelia. Potrivit Top 300 Capital, familia Lazăr are o avere estimată la 55-60 de milioane de euro.