De asemenea, în luna decembrie vor fi scoase la vânzare pe bursă şi 15% din compania Transgaz, a precizat Ariton.

"Suntem destul de avansaţi într-o discuţie cu Transelectrica, pentru cumpărarea unui pachet minoritar de acţiuni la această companie anul acesta. În octombrie, până la sfârşitul anului trebuie să facem aceşti paşi. La Transelectrica şi Transgaz va fi un prim pachet la sfârşitul lunii octombrie şi cel de al doilea pachet la sfârşitul lunii decembrie", a spus Ion Ariton, referindu-se la scoterea pe bursă a celor două pachete pe acţiuni.

De asemenea, ministrul Economiei le propune investitorilor chinezi parteneriate pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala de la Cernavodă, pentru Termocentrala de la Doiceşti, precum şi pentru Centrala Tarniţa-Lăpuşeşti.

Potrivit acestuia, proiectul de la Cernavodă este estimat la 4 miliarde de euro, iar pentru proiectul de la Tarniţa-Lăpuşeşti investiţiile ar ajunge la 1,1 miliarde de euro.

"Suntem veniţi cu propuneri pentru continuarea lucrărilor la Centrala de la Cernavodă. Dorim să propunem un parteneriat pentru Tarniţa-Lăpuşeşti. Avem în plan şi un proiect pentru Termocentrala de la Doiceşti”, a mai precizat Ion Ariton.
SURSA: Agerpres