„Două vești care mi s-au părut bune despre criza sau boala generată de coronavirus…m-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiți pozitiv, cei 30 și (n.r. în prezent sunt 37 de cazuri confirmate în România) care sunt declarați bolnavi și am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare de tip răceală, câțiva au simptome de tip gripă, până și persoanele mai în vârstă care au și alte probleme de sănătate, au o stare de sănătate acceptabilă.

Asta ca să demitizăm puțin boala pentru că am citit niște articole despre un virus ucigaș, într-o manieră apocaliptică. Deci la noi, până acum, avem noroc și cei găsiți cu coronavirus au o stare generală de multe ori mai bună decât s-ar fi așteptat unii”, a declarat Klaus Iohannis.

Responsabilitate și prudență

„Responsabilitatea și prudența trebuie să ghideze permanent exercițiul de comunicare publică pentru a nu genera mai multă incertitudine și mai multă neîncredere. Vom reuși să obținem rezultatele concrete pe care ni le dorim cu toții. Doresc sa vă mulțumesc pentru implicare. Mă bazez pe experiența și capacitatea dumneavoastră constituțională”, a conchis Iohannis.