Se pare că jocurile au fost făcute pentru primul tur al alegerilor prezidențiale. Greșelile mari ale lui Dan Barna o duc pe Viorica Dăncilă în turul doi, cu actualul președinte, Klaus Iohannis. O spune europarlamentarul PMP, Traian Băsescu. Fostul șef al statului e convins că șefa PSD e în pole position.

”Dan Barna a stins lumina campaniei. Nu are detentă, nu porneşte în creştere. Eu sper să fie în creştere Paleologu. În momentul de faţă Dăncilă, după părerea mea, a cam recuperat diferenţa între ea şi partid şi urmează să urce deasupra lui. Deci, favorită la intrarea în turul doi este Dăncilă, care e pe trend de creştere. Mai e pe trend de creştere Paleologu. Dar, în mod cert, USR-ul a pierdut bătălia candidaturii, au un candidat care e pe descreştere”, a afirmat Traian Băsescu, pe B1 TV.

Acesta l-a ironizat pe liderul USR, Dan Barna, despre care spune că vorbeşte prostii de două ori pe zi. „Nu a avut pe niciunul care să spună «Bă, vezi că ăla e Emeric Jenei, antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni», să întrebi dacă vrea un autograf? Păi îţi dădeam cu autograful în cap dacă eram Emeric Jenei”, a spus fostul şef al statului.
Băsescu a vorbit și despre o eventuală ratare a învestirii Guvernului Ludovic Orban înainte de alegerile prezidenţiale. Ar fi în defavoarea actualului şef a statului, Klaus Iohannis. ”O eventuală ratare a învestirii lui Orban săptămâna viitoare, sau când o vrea PSD-ul, că ei deţin majoritatea încă şi în Birouri şi în Comisii, dacă se prelungeşte şi doamna Dăncilă se duce la vot de la Palatul Victoria, nu ştiu, zău, ce or să spună cei care au spus «a fost tare, a dat-o jos pe Dăncilă. Nu e în stare să-şi pună guvern» (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.)”, a mai spus Traian Băsescu.