Decizia lui Klaus Iohannis de a nu merge la o dezbatere în faţa românilor alături de Viorica Dăncilă a radicalizat electoratul PSD. Preşedintele le-a făcut astfel un bine social-democraţilor, fără să vrea, consideră Bogdan Cojocaru, deputat PSD de Iaşi. În plus, mulţi oameni care au stat acasă pe 10 noiembrie vor merge la vot în turul doi, fiind „iritaţi de fandoselile unui preşedinte rupt de realitate”, mai spune social-democratul.

„Fără să vrea, Iohannis ne-a făcut un bine, pentru că refuzul său de a participa la vreo dezbatere cu Viorica Dăncilă a radicalizat electoratul nostru. A luat în derâdere acea dezbatere, iar atitudinea lui sfidătoare îl va costa. Am mers zilele acestea în comunele din judeţ, iar oamenii sunt mai îndârjiţi, organizaţiile sunt mai mobilizate decât la primul tur.

Klaus Werner Iohannis nu acceptă spiritul democratic şi desconsideră categorii întregi de români. Nici n-ar trebui să ne mire că refuză acum o dezbatere. N-a refuzat el orice dialog în timpul celor cinci ani de mandat? De ce să ne mire că inventează motive pe un ton arogant? Nu asta a făcut de fiecare dată când atribuţiile i-au permis?

S-a schimbat mult atmosfera în teritoriu, iar organizaţiile noastre lucrează cu motoarele turate. Sperăm să facem surpriza pe 24 noiembrie”, susţine deputatul PSD, într-un comunicat de presă.