Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, prin intermediul unui mesaj video, urările de Crăciun tradiţionale. Darul pe care îl putem face în acest an, de sărbători, este să îi protejăm pe cei dragi, le-a transmis şeful statului tuturor românilor.

„Oriunde ne-am afla în lume, de Crăciun, drumurile ne poartă înapoi acasă, alături de familie şi de prieteni. În acest an, din cauza epidemiei, suntem nevoiţi să ne petrecem sărbătorile departe de cei pe care îi iubim atât de mult şi de care ne este dor. Acesta este darul pe care cu generozitate îl putem face cu toţii de acest Crăciun – să-i protejăm pe cei dragi”, a spus preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut şi un apel la solidaritate şi i-a îndemnat pe români să creadă că vor putea reveni, în curând, la o viaţă normală.

„Să fim, aşadar, împreună în spirit, convinşi că solidari vom reveni în curând la o viaţă normală. Dragi români, vă urez ca sărbătoarea Naşterii Domnului să vă găsească sănătoşi, cu bucurie şi linişte în suflet. Crăciun fericit!”, a mai spus şeful statului în mesajul său video.

Iohannis, despre restricţiile de sărbători

În urma ședinței de joi de la Palatul Cotroceni cu mai mulți membri ai Guvernului, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va introduce noi restricții în perioada sărbătorilor și că vor rămâne valabile cele care sunt deja în vigoare. Totodată, președintele Iohannis a făcut un apel ferm la români să respecte regulile impuse și să se ferească de boală cât pot de mult.

El a mai menționat că deși cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au redus în ultimele zile, pandemia este încă în prezentă, iar România nu a reușit să depășească cu bine acest lucru. Șeful statului a mai adăugat că dacă românii vor ră nu ajungă la spital în următoarele zile, trebuie să respecte cu strictețe toate regulile.

„Pandemia din păcate este cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem mai puține persoane infectate, nu putem spune că stăm bine. Avem multe persoane la ATI și mulți morți. Vă rog să vă feriți de boală. Cum va fi de Crăciun, vă pot spune că nu vom introduce restricții noi, însă cele care sunt acum în vigoare rămân în vigoare, vă rog să vă conformați dacă nu doriți să ajungeți în spital”, a declarat Iohannis.