"Ştiu totodată că sunt multe alte lucruri de reglat şi perfecţionat, că avem fragilităţi şi lipsuri. Sunt convins că le putem corecta şi gestiona împreună, prin muncă, seriozitate şi prin dorinţa de a lăsa o ţară mai bună generaţiilor viitoare. Spre exemplu, Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul ţării şi al Europei ar aduce numeroase beneficii. În perioada următoare acest proiect ar trebui să devină prioritar", a spus Iohannis, citat de Agerpres.

De asemenea, el a subliniat că naţiunea română ştie şi să ducă la bun sfârşit mari proiecte şi a demonstrat că a avut şi mai are oameni potriviţi în momentele decisive.

"Afirm cu toată convingerea că suntem o naţiune care poate sta cu capul sus în Europa anului 2016. Unii vă vor spune poate că nu sunt motive de bucurie astăzi. Este totuşi o sărbătoare a statalităţii româneşti. Suntem membri cu drepturi depline ai comunităţii europene, facem parte din cea mai mare şi mai puternică alianţă militară care a existat vreodată, iar multe zone din societate dau semne de însănătoşire. Suntem o naţiune care a demonstrat că a avut şi are oameni potriviţi în momentele decisive, că ştie să ducă la bun sfârşit mari proiecte", a mai afirmat şeful statului.

Preşedintele României şi premierul Dacian Cioloş  participă la manifestările organizate la Iași cu prilejul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Iohannis a mai spus, în discursul susţinut în debutul manifestării de la Iaşi, că românii îşi doresc lucruri simple de la clasa politică, anume să se ţină de cuvânt şi să respecte legea, iar în anul electoral 2016 partidele politice au ocazia să arate că au înţeles acest lucru.