Surpriză extrem de neplăcută pentru președintele Klaus Iohannis. Acesta a pățit-o rău de tot. Totul s-a întâmplat chiar la un eveniment la care șeful statului a luat parte chiar astăzi.

Iohannis, înmărmurit

Iohannis, Ludovic Orban, dar și ministrul Transporturilor, Lucian Bode au testat linia de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Nu a fost deloc un eveniment plăcut pentru Iohannis. Acesta a plecat spre București cu mașinile SPP, nu cu trenul, conform stiripesurse.ro. Totul s-a întâmplat pentru că aceștia au avut de așteptat 50 de minute.

Investiţia în linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroport Otopeni a fost de aproximativ 400 de milioane de lei, iar distanţa ar trebui să fie parcursă în 17 minute. Nu s-a întâmplat așa pentru linia de cale ferată care trebuia să fie gata până la EURO 2020. Proiectul ar trebui să fie gata până pe 12 decembrie 2020.

Dacă termenul se va păstra, şi totul va fi gata până în decembrie, călătorii vor avea de aşteptat până la venirea trenului 50 de minute. Călătoria ar trebui să dureze maxim 17 minute.

Gică Popescu a susţinut realizarea liniei de cale ferată de la început şi crede că mai bine va fi terminată mai târziu, decât niciodată. „Am fost singura persoană publică care şi-a asumat construirea acestui proiect şi a crezut în el. Contează când se mai termină? Important este că se termină şi-l vom avea pentru EURO2020. Dacă-l terminăm în decembrie sau în ianuarie care-i diferenţa?”, a afirmat Gică Popescu, preşedintelle FC Viitorul.

CFR Infrastructură va oferi un singur tren celor care aleg să meargă astfel la aeroport. Deşi este cel mai nou tren din România, acesta are o vechime de 15 ani.

”Ideea acestui tronson s-a născut în mandatul meu de ministru al Transporturilor. Sigur că și aici au trebuit să treacă 12 ani pentru realizarea acestui tronson. La momentul preluării guvernării de către Guvernul liberal, progresul era puțin peste 11% și iată că astăzi lucrarea este finalizată aproape în proporție de 100%.

Calea ferată a fost Cenușăreașa modurilor de transport în ultimii 20 de ani. A fost ocolită de investiții serioase și a fost tratată ca o formă de transport de rang secund.

Vom aloca fonduri europene, miliarde și miliarde de euro vor fi investiți pentru modernizarea infrastructurii de transport feroviar care va reprezenta o bază pentru dezvoltarea economică a României”, a declarat premierul Ludovic Orban.

”Noi dorim să dezvoltăm aeroportul internațional, dorim să îi dăm amploare, dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, în condiții predictibile și pentru asta legătura de la Gara de Nord până la aeroport este absolut esențială”, a adăugat și președintele Klaus Iohannis.