„Este o evoluţie foarte proastă şi cu siguranţă va produce multă îngrijorare, în special la angajaţii mai tineri, la românii care contribuie la Pilonul II. Oamenii îşi pun speranţele în această administrare privată fiindcă au o alternativă la pensia de stat. Faptul că acum PSD recunoaşte că vrea să transforme Pilonul II de pensii e o veste foarte proastă”, a spus Iohannis, care a participat la deschiderea Bookfest.

În opinia sa, acest lucru reprezintă „începutul sfârşitului”.

„Vor găsi noi şi noi metode de a convinge oamenii să nu contribuie la Pilonul II şi să treacă la Pilonul I. (…) Ar fi trebuit să ştie românii înainte de alegeri că PSD are această intenţie. În programul de guvernare nu se găseşte această opţiune”, a adăugat şeful statului.

El a evidenţiat că acest demers a fost văzut „în vecinătatea noastră”.

„Nu este nicio noutate şi ştim cum se termină. Este, pe de altă parte, politic vorbind, ciudată această evoluţie, fiindcă transformarea Pilonului II în pilon opţional este o decizie extrem de importantă, politic vorbind, şi ar fi trebuit să ştie românii, înainte de alegeri, că PSD-ul are această intenţie. Ori în mult citatul program de guvernare PSD nu se găseşte această opţiune”, a punctat Iohannis.

El a adăugat că, în această chestiune „este nevoie de clarificări şi este nevoie de o argumentaţie clară”.

SURSA: Agerpres