Bătălie extrem de dură în primul tur al alegerilor prezidențiale. Șeful statului, Klaus Iohannis, a fost atacat chiar în orașul său natal. Chiar dacă nu i-a pronunțat numele, candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a ieșit la atac.

Acesta nu a fost singur la vot. Și-a exercitat dreptul constitutional alături de soție, frați și părinți. Barna a votat în fieful lui Klaus Iohannis, în Sibiu, orașul natal și al candidatului USR-PLUS.

“Am votat la finalul unui proces în care românii au înțeles miza alegerilor. E un vot pentru viitor. Am venit cu familia, cu părinții șI frații mei. A fost un efort de echipă. Luați-vă prietenii, colegii, familia și mergeți la vot. Astăzi ștampila aceea mică e puterea fiecărui cetățean. Cu toții împreună, la vot”, a fost mesajul lui Dan Barna imediat după ce a ieșit de la urne.

Și candidatul celor de la PMP, Theodor Paleologu, a venit imediat după ora 10 la Liceul Spiru Haret din Capitală, acolo unde a votat alături de fiul său.

“Am votat într-un liceu istoric unde au studiat tatăl meu și alți mari cărturari. Este o chestiune de respect și am votat pentru, nu contra. Pentru valori, credințe, idei și idealuri. Am votat ca fiul meu să aibă mai multe șanse de a trăi în România., pentru Romania respectului, pentru muncă, pentu educație, pentru Romania respectului față de toți românii. Românii să ceară respect din partea celor care îi conduc”, a spus Paleologu.