Costul total al proiectului este estimat la 9,5 miliarde euro.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține într-un comentariu că președintele Klaus Iohannis a tradat interesele strategice ale României și ale partenerului american în favoarea Rusiei și Germaniei în Cazul gazoductului Nord Stream 2.

”În acest moment, nu mai există nici cea mai mică îndoială. Președintele Klaus Iohannis a trădat România. În interesul Rusiei și Germaniei. În timp ce întreg Guvernul și majoritatea parlamentară, susținuți de partenerul nostru startegic, Statele Unite, și de majoritata covârșitoare a membrilor Uniunii Eurpene se opun proiectului gazoductului ruso-german numit Nord Stream 2, Klaus Iohannis merge în contrasens.

Pe mâna Rusiei și a Germaniei. O combinație criminală la care – nu știu de ce nu mă mir – au aderat promt Austria și Olanda. În această situație ne aflăm. Drumurile politice se despart. Germania a bătut palma cu Rusia, iar în atașul ei, cum s-a mai întâmplat în istorie, au venit Austria și Olanda. Toate celelate state sunt contra. Și nu întâmplător”, a scris Sorin Roșca Stănescu.

Sursa: Antena 3