„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 29 iulie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Braşov a domnului Cătălin Laurenţiu-Borcoman – ca urmare a numirii în funcția de procuror european al EPPO”, este scris pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Procurorii din cadrul Parchetului European

Anunțul vine în contextul în care Consiliul UE a numit, în data de 27 iulie, procurorii din cadrul Parchetului European (EPPO), care va fi condus de Laura Codruţa Kovesi şi în care România va fi reprezentată şi de Cătălin-Laurenţiu Borcoman.

Un număr de 14 procurori europeni, printre care şi cel român, au fost numiţi pentru un mandat de şase ani, care poate fi prelungit cu maximum trei ani prin decizie a Consiliului UE.

Decretele semnate în data de 28 iunie

Conform Administrației Prezidențiale, Iohannis „a semnat marți, 28 iulie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind majorarea capitalului autorizat, deținut de România la Banca Internațională pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, în conformitate cu Rezoluția nr. 663/2018 privind „Majorarea generală de capital 2018” şi Rezoluția nr. 664/2018 privind „Majorarea selectivă de capital 2018”, adoptate de Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaționale pentru Reconstrucție şi Dezvoltare la 1 octombrie 2018 (PL-x 643/04.12.2019);

Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăței a domnului Tudorel Pungă – pensionare, la data de 3 august 2020;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Sorinela Neagu, procuror șef al Serviciului de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare, la data de 10 august 2020”.