Iohannis a făcut mişcarea momentului! Întâlnire de urgenţă la Cotroceni. Banii românilor sunt în joc (SURSE)

Șeful statului, președintele Klaus Iohannis, și fostul premier al României, Ludovic Orban, au avut o întâlnire de lucru la Palatul Cotroceni. Sursele spun că aceștia au discutat despre funcționarea coaliției și despre Planul Național de Redresare și Reziliență.

Întâlnirea între cei doi vine după ce şeful statului a avut întrevederi cu premierul şi membri ai Executivului pe tema PNRR, dar şi după discuţiile pe acest subiect între liderii coaliţiei de guvernare.

Ce spune Ludovic Orban despre ședința din coaliție

Fostul premier a anunţat că subiectul principal de discuţie, în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare, a fost Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare.

„Principalul subiect de discuţie în cadrul coaliţiei a fost structura Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, care sunt reformele, care sunt măsurile, intervenţiile, practic ce urmează să fie utilizaţi, banii pe care îi vom obţine din facilitatea de Rezilienţă şi Recuperare. Am făcut paşi înainte. Sigur că faţă de poziţiile prezentate de formaţiuni, am discutat toate punctele şi am făcut paşi înainte şi într-un timp cât mai scurt posibil vom ajunge la o formă pe care să o putem discuta cu preşedintele României şi să putem să o trimitem ulterior către Comisia Europeană. Mai sunt anumite sume care trebuie alocate către diferitele măsuri şi mai sunt vreo două-trei măsuri care sunt în discuţie”, a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament

Klaus Iohannis anunța că vor fi prevăzute fondurile pentru demararea unor investiţii majore

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi după şedinţa de lucru de la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, cât şi mai mulţi membri ai Guvernului, că în PNRR vor fi prevăzute fondurile necesare demarării unor investiţii majore în unităţile de învăţământ de stat.

„Am agreat, de exemplu, că este foarte important ca prin alocările viitoare, alocările bugetare, atât din fonduri naţionale, cât şi fonduri europene, zona de infrastructură educaţională să fie transformată într-o reală prioritate pentru noi toţi. În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, despre care am discutat în repetate rânduri, vor fi prevăzute fondurile necesare pentru demararea unor investiţii majore în unităţile de învăţământ de stat, pentru asigurarea acestor standarde de siguranţă, igienă şi calitate”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Sursă foto: Inquam Photos / Paul Ursachi