Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Marian Jean Marinescu şi Dan Motreanu sunt numele aproape sigure de pe lista PNL, însă lucrurile nu sunt încă bătute în cuie. Nici Vasile Blaga se pare că nu ar fi dorit la Bruxelles, dar este foarte greu de combătut. Acesta l-a susținut pe Klaus Iohannis la prezidențiale, a îngropat practic PDL și acum își așteaptă recompensa.

Iar un post de europarlamentar i-ar aduce foarte mulți bani. Mircea Hava, primarul din Alba Iulia ar putea deschide lista, având o imagine foarte bună, dar nici Rareș Bogdan nu a ieșit complet din calcule. Prezența acestuia la Realitatea Tv parcă nu mai este ca altă odată și este posibil ca jurnalistul să ne facă o surpriză tuturor.

PNL speră să obțină 10 locuri eligibile pentru Parlamentul European, iar lupta este crâncenă în partid pentru ele. Alina Gorghiu face și ea foarte mult lobby prin toate părțile, deși este direct responsabilă pentru prăbușirea formațiunii pe care a condus-o în urmă cu ceva timp.

De la Cotroceni, prezența Adinei Vălean pe liste este privită cu oarecare rezerver, dar acceptată pentru a evita o creștere a încrederii pentru Crin Antonescu, care probabil dacă ar reveni în prim plan ar avea mari șanse să ajungă în sondaje peste Klaus Iohannis, care nu s-a remarcat prin nimic.

Negocierile în PNL sunt încă deschise și până la decizia finală multe se mai pot întâmpla. Un lucru este, însă sigur. Crin Antonescu nu este dorit pe liste și probabil că nici nu va fi.