Ministrul a precizat că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene în domeniul muncii.

”Eu eram oricum hotărât să demisionez dar dl preşedinte a fost plecat în Azerbaidjan şi a trebuit să-l informez şi pe dânsul. Demisia este depusă deja de dimineaţă. Am spus-o de ieri că este o problemă morală şi procedez în consecinţă”, a spus Botiş. El a comentat demisia sa în condiţiile în care a instituit în domeniul muncii cele mai drastice reforme: ”să ştiţi că toţi reformatorii au sfârşit-o prost”.

De asemenea, referitor la posibilitatea ca el să candideze la Primăria municipiului Bistriţa, deputatul a spus că este prea devreme pentru astfel de decizii.
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a precizat miercuri, într-o conferinţă de presă, că la baza demisiei sale au stat motive de moralitate, fiind o demisie de onoare.

‘Astăzi îmi prezint demisia. La baza demisiei stau motive de moralitate. Consider că este o demisie de onoare’, a explicat Botiş.

Acesta a subliniat că, în opinia sa, perioada cât a ocupat această funcţie, ‘a fost o perioadă extrem de bună’ în privinţa elaborării unor legi. ‘Am elaborat şi promovat 18 legi, cele mai importate fiind Legile privind salarizarea unitară, Codul muncii, Legile dialogului social, Legea zilierilor. Este în Parlament Legea uceniciei şi este postată pe site legea privind asistenţa socială’, a precizat Ioan Botiş.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri că a acceptat demisia din funcţie a ministrului Muncii, Ioan Botiş.

‘Da, am acceptat demisia ministrului Botiş. Voi face potrivit Constituţiei o propunere preşedintelui României’, a spus premierul prezent la Ministerul Economiei.

Emil Boc nu a dorit să precizeze pe cine va propune în locul acestuia.
Citiți mai multe pe evz.ro