Suntem încă într-un proces de tranziție, e greu să te desprinzi de un sfert de veac de comunism. La început lucrurile au fost înțeles greșit, restricții, lucruri, impuse, apoi o extremă a libertății, fiecare face ce vrea, spune ce vrea. Acum am ajuns la etapa de maturizare, de a înțelege rolul fiecăruia în societate.

În următorii 5-7 ani se vor schimba radical generațiile. Până acum foarte mulți oameni au rămas în prelungiere și au frânat schimbarea mentalității esențială în capitalism. O să fie o mică confruntare între generații, dar peste foarte puțini ani, noile generații vor transforma România într-un stat modern.

Pe plan de business capitalismul a fost ca un film melodramatic a început după 1990, cu o economie bună, apoi lucrurile au evoluat negativ, privatizări dubioase. A fost apoi momentul critic și benfefic: integrarea în UE, NATO, cel mai bun lucru care s-a întâmplat în ultimii 100 de ani.

Primul contact cu capitalismul. În 2002 am ieșit în afara țării, era epoca duty free-urilor și priveam tot ca pe un lucru de dorit. În ziua de azi avem și noi așa ceva. În prezent, trăim lucruri bune care se întâmplă în țara noastră. Accesul la finanțare e mai ușor. Pot fi investiții în infrastructură, sănătate, educație cu bani procurați ușor.